2013. júl. 9.

AVOKÁDÓKRÉMES TAGLIOLINI

Bár nagyon szeretek főzőcskézni, különösen mióta kis kuktám is van, mégis nyáron minden alkalmat megragadok, hogy minél kevesebb időt kelljen a konyhában töltenem. A kinti hőségtől függetlenül meleg ebéd mégiscsak kell! Ám a legtöbb szuper gyors receptről többnyire kiderül, hogy mégsem fér bele a 15 percbe... De ez garantáltan igen!

Avokádókrémes tészta


Hozzávalók:
250 g durumtészta (nálam citromos tagliolini)
2 db érett avokádó
fél citrom frissen facsart leve
2 kisebb gerezd fokhagyma
egy ágacska friss bazsalikom
egy darabka parmezán (nekem egy kb 40 g-os maradékom volt)
egy löttyintésnyi olívaolaj
egy löttyintésnyi tejszín
1 evőkanál darált madula
bors
Amíg a tésztavíz felforr, megterítek. Igen, ezzel kezdek, mert amíg megfő a tészta (az én esetmben 5 perc), bőven van időm a szósz elkészítésére. Tehát az általunk választott tésztát a csomagoláson található útmutató szerint megfőzzük.

Az avokádót és a fokhagymát megpucolom és az összes hozzávalóval együtt krémesre turmixolom. A frissen kifőtt tésztára halmozom a szószt és alaposan megintem pluszban még parmezánnal.


Avokádókrémes tészta



Avokádókrémes tészta


2 megjegyzés: