DIÓS FÜGETORTA

Az örök őszi favorit nálunk: ragacsos fügetorta dióval! Tökéletes a reggeli kávé mellé, vagy akár egy szép, gömbölyű gombóc vanília fagyival ebéd utáni desszertnek... Most, hogy itt a füge szezon, nem győzöm készíteni! A receptet a szeptemberi Kifőztük magazinban is megtaláljátok, ahol most mutatkoztunk be első alkalommal!



Diós fügetorta



Hozzávalók:

200 g puha vaj
175 + 25 g nádcukor
4 tojás szétválasztva
125 g sütőporos liszt (1 kg liszthez 1 zacskó sütőpor az arány)
125 g darált mandula és dió (fele-fele arányban)
400-450 g friss füge, felezve (vagy fügebefőtt)
1 marék durvára vágott dió a tetejére
3-4 teáskanál narancsos fügelekvár (elhagyható)
1 zacskó vaníliás cukor

Egy tálban habosra keverem a vajat a 175 g cukorral, beledolgozom a tojássárgákat, hozzászitálom a sütőporos lisztet és végül a darált mandula - dió keveréket is.

A tojások fehérjét elkezdem felverni, miközben a maradék 25 g cukrot folyamatosan adagolom hozzá. Addig dolgoztatom a robotgépet, amíg a hab szép fényes, krémes állagúvá nem válik.

A habot óvatosan beleforgatom a vajas krémbe. Kivajazott, sütőpapírral bélelt 23 cm-es kapcsos tortaformába kanalazom a tésztát és a tetejét szépen elsimítom. A tetejét szorosan megrakom a félbevágott fügével, az esetleges hézagokat kitöltöm egy kevés lekvárral. Rászórom a vaníliás cukrot és a durvára darabolt diót. 180 fokra előmelegített sütőben kb másfél óra alatt megsütöm, tűpróbával ellenőrzöm.


Diós fügetorta



Diós fügetorta



Diós fügetorta

Megjegyzések

  1. Elkésztetettem a mennyei tortádat! Nagyon finom lett! A tésztája is isteni! Olyan sok jó recept van nálad, egyből fel is iratkoztam a blogodra.
    Íme az én sütim:
    http://koskacukor.blogspot.hu/2013/09/dios-mandulas-fugetorta.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Brigi! De jó, örülök, hogy ízlett :) Rögtön megkuksiztam, tyű, nagyon guszta lett!!!

      Törlés
  2. Nagyon patent kis torta :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések