FOKFÖLDI KÓKUSZ PUDDING - ELSŐ SZÜLETÉSNAP

Már egy éve az életünk része a minikonyha... Hihetetlen, de így van! Kicsit olyan, mintha most kezdtük volna, máskor meg, mintha évtizedek teltek volna el. Sokat tanultunk Mimivel ez alatt az idő alatt, és mostanra rengeteg tervet is szőttünk már a jövőre nézve. Amellett, hogy lassan száz bejegyzést tudhatunk magunkénak, egy tortaversenyt is nyertünk, sőt még egy online gasztromagazin, a Kifőztük igazán klassz szerkesztőcsapatának tagjai is vagyunk. 

Fokföldi kókusz puding

De ami még fontosabb, az elmúlt egy évben a közös hobbi, a főzőszenvedély, olyan nagyszerű emberekkel hozott össze mint Anikó, Ottília, Ági, aztán ott van a Szalámibolt csapata, és természetesen a Kifőztük teljes stábja... Szerencsénkre persze még folytathatnánk a sort, mert annyi remek embert ismertünk meg! Mindenkinek köszönjük a támogatást, a kedves visszajelzéseket és reméljük, kedves Olvasók, hogy a jövőben is velünk tartotok majd!


Fokföldi kókusz puding

Na és mivel ünnepeljünk? Találós kérdés: fokföldi, de nem ibolya. Mi az? Mert hát nem csak az ibolya lehet fokföldi, hanem ez a kókusz pudding is, két dé-vel! A minikonyhánkban tényleg ott a világ, rengeteg féle étel készül nálunk, de az afrikai konyha mindig is, leginkább nekem, a szívem csücske volt, így mivel is ünnepelhetnénk, mint ezzel a kókusz puddinggal...

Fokföldi kókusz puding

Hozzávalók:
100 g puha vaj
100 g nádcukor
2 tojás
csipet só
1 kisebb citrom reszelt héja és frissen facsart leve
20-30 ml tej
100 g sütőporos liszt (1 kg liszthez 1 zacskó sütőpor az arány)
20 g kókuszreszelék

300 ml tejszín
100 ml tej
2 teáskanál vanília kivonat (rúdvaníliát is használhatunk)
4 tojás sárgája
1 evőkanál porcukor


A puding tésztájához a vajat habosra keverjük a cukorral, majd a tojásokat egyenként beledolgozzuk. Ezek után hozzáadjuk a sót, a citromhéjat és citromlevet, a tejet és a lisztet is. A kókuszt egy kis serpenyőben 2-3 perc alatt picit megpirítjuk és azt is a masszához keverjük.

4 kis szuflés tálat vajazunk, lisztezünk és a tésztát egyenlően elosztjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt aranyszínűre sütjük.

A vanília szószhoz egy kisebb lábosban a tejszínt és a tejet összemelegítjük a vanília kivonattal (nem forraljuk!) és kicsi kihűtjük. A tojássárgákat kikeverjük a porcukorral és nagyon óvatosan elkezdjük hozzácsorgatni a még mindig meleg vaníliás tejszínt, miközben egy kézi habverővel folyamatosan keverjük. Visszaöntjük a lábosba és kis lángon, állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg sűrűsödni kezd.

Tálaláskor a kisült pudingokat csak locsoljuk le a vanília szósszal...


Fokföldi kókusz puding

Megjegyzések

  1. Ó, de szép! És milyen finom lehet ez a pudding! :) Boldog szülinapot kívánok a blogodnak és még sok-sok ilyen klassz receptet csodás fotókkal!

    VálaszTörlés
  2. Hű megint egy izgalmas recept, imádom a kis formákban sült édességeket. Köszönöm a megemlítést is, igazán nagyon kedves vagy. És very happy birthday!!!! írjatok még sok-sok receptet :-) puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) A megemlítésről annyit, hogy nem véletlenül írtam ;)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések