2014. ápr. 25.

FEHÉRBOROS TEPSIS LAZAC

És lám, van élet a sonka után... A főzőcskézős, készülődős napokat  magunk mögött hagyva, ha egyszerű és gyors hétvégi ebédre vágytok, dobjátok össze ezt! Mint a legtöbb tepsis, körettel együtt sülő húst elég egyszerű összeállítani. Sőt, ez például több lépcsőben is elkészíthető, mivel a krumpli akár már előző nap előfőzhető. Nem kell mellette állni, folyamatosan kevergetni, szóval ideális. A tepsis lazac receptje az áprilisi Kifőztük magazinban is megjelent.

Fehérboros tejszínes tepsis lazac


Hozzávalók:
4 szelet lazacfilé
kb. 70 dkg krumpli
3 dkg vaj
2 dl tejszín
1 dl fehérbor
1-2 gerezd fokhagyma
néhány evőkanál reszelt parmezán
tengeri só
frissen őrölt tarka bors
néhány rozmaringág


A krumplit megpucoljuk, felkarikázzuk, és bő, sós vízben félpuhára főzzük. Miután leszűrtük, a vaj felével kikent sütőedény aljára szórjuk.

A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, és elrendezzük a krumpliágyon. A rozmaring letépkedett leveleit egyenletesen a hal és a krumpli tetejére szórjuk.

Az öntethez a tejszínt elkeverjük a borral, a reszelt sajttal, a zúzott fokhagymával, ízesítjük még sóval és borssal. Az étel tetejére locsoljuk úgy, hogy mindenhová jusson belőle.

A maradék vajat rámorzsoljuk, és 180 fokon 20 percig fóliával lefedve, majd 30 percig fedetlenül sütjük. Azonnal tálaljuk.


Fehérboros tejszínes tepsis lazac

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése