MÁLNÁS-MOGYORÓS BROWNIE KOCKÁK

A következő brownie nálunk nemcsak hétköznapi sütinek, de még "ünneplősként" is megállja a helyét. Csokis, málnás, és a tetejében még mogyorós is! Fagyasztó ürítésre ugyancsak kiváló lehetőség, mi is mélyhűtött málnát használtunk. De akár húsvétra is megsüthetik még azok is, akik nem gyakorlottak a konyhában, mivel semmilyen buktató nincs benne. A tetejére a fagyi opcionális, de inkább kötelező...


Az alábbiakban megadott mennyiségekből egy kiadós adag süti sül ki, összeállítani pedig igazán nem tart sokból. Mi ezzel kívánunk nyugodt készülődést és kellemes ünnepet minden kedves Olvasónknak! A receptet az áprilisi Kifőztük magazinban is elolvashatjátok.



Hozzávalók egy kb 37cm x 25cm-es tepsihez:
15 dkg magas kakaótartalmú csoki (itt 60%-os)
20 dkg vaj
4 tojás
40 dkg nádcukor
30 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 tk vaníliakivonat
3 dkg cukrozatlan kakaópor
16 dkg mogyoró (fele darálva, fele egészben
16 dkg fagyasztott málna

A tepsi kikenéséhez pluszban kevés vaj
Tálaláshoz vanília fagylalt


A csokoládét a vajjal gőz fölött megolvasztjuk és félretesszük hűlni. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a málna és az egész mogyorók kivételével minden hozzávalót beledolgozunk. A legvégén adjuk hozzá a langyosra hűlt vajas csokoládét. 

Kivajazunk egy tepsit, aminek az alját sütőpapírral béleljük. Beleöntjük a masszát és a tetejét megszórjuk a gyümölccsel valamint az egész mogyorószemekkel.

180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük és vaníliafagylalttal tálaljuk.



Megjegyzések

  1. De csodás! :) A mogyoró és a málna nagyon szeretik a csokit... én meg mindhármat. ;)

    VálaszTörlés
  2. Szépséges, nagyon kínálja magát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Gabi, kellemes ünnepet Nektek és izgalmas nyuszi-várást Milánnak :)

      Törlés
  3. Nagyon tetszik a recept,de biztos hogy 40 dkg cukor kell bele,ez nem elírás?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen! Nem elírás, valóban ennyi nádcukrot tettem a keserűcsoki mellé (ez persze nem olyan édes, mint a kristálycukor), viszont ebből egy hatalmas, igazi nagycsaládos adag lett. Talán nem hangsúlyoztam eléggé, de ez valóban szokatlan mennyiség nálunk is :) A tepsi méretét a hozzávalók fölött olvashatod. Nemcsak kiterjedésre nagy, de jó ujjnyi vastag is. Ízlésed szerint persze kevesebb cukrot is használhatsz. Szép napot!

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések