ANYÁK NAPI BRIÓSFELFÚJT

Egy finom briósfelfújt kedves anyák napi meglepetés lehet a virág mellé... Akinek nincs házi likőrös feketeszeder lekvárja épp a polcon, az használhat bármilyen más, kissé fanyar lekvárt, vagy cserélje egyszerűen málnára és társítsa fagyasztott málnaszemekkel. A kezdő kukták is nyugodtan hozzákezdhetnek, az anyukák biztosan oda lesznek és vissza is egy kis saját készítésű felfújttól, amibe szívünket-lelkünket belesütjük. A recept a májusi Kifőztük magazinban jelent meg.

Anyák napi csokis feketeszedres briósfelfújt

Hozzávalók:
3 nagy cukros briós
2 dl tej
2 dl tejszín
1 narancs héja
4 tojás
10 dkg nádcukor
1/2 narancs frissen facsart leve
1 marék feketeszeder (fagyasztott)
10 dkg magas kakaótartalmú csokoládé apróra törve (70%)
1 dl tejszín
kevés vaj a forma kikenéséhez


Egy 30cm x 17cm-es sütőtálat kivajazunk. A briósokat vékonyan felszeleteljük, majd elrendezzük az előkészített tálban. A narancs héját vékonyan levágjuk (fehér rész lehetőleg ne maradjon rajta). A tejet, tejszínt  és a narancshéjat egy kisebb lábosban felforrósítjuk és 10-15 percet állni hagyjuk, majd átszűrjük.

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a langyos tejet. Végül a briósszeletekre öntjük és 10 percet pihentetjük. Közben a lekvárt elkeverjük a narancslével és a briósra tetejére csepegtetjük, aztán megszórjuk a feketeszeder szemekkel is. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-40 perc alatt megsütjük.

A tejszínt felforrósítjuk és a csokidarabokat felolvasztjuk benne, és az így elkészült csokiszósszal megpöttyözzük a kész felfújt tetejét.


Anyák napi csokis feketeszedres briósfelfújt

Megjegyzések

  1. jaj de guszta! Imádom az ilyen felfújtakat, legalább nem megy a szemétbe egy pár szikkadt briós vagy kalács. Gyönyörű fotók, ismét :-)

    VálaszTörlés
  2. :) De jó, örülök, ha tetszik! Hogy vagytok? Remélem minden okés! Sok pusziiii

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések