2014. júl. 10.

PULYKAFASÍRT RUDAK JOGHURTOS - KORIANDERES UBORKASALÁTÁVAL

Pár nap, és megkezdjük a jól megérdemelt nyári szabadságunkat mi is és egy kis időre "leköltözünk" az Adria partjára, Mimi szavaival az ideiglenes "aludánkba". A vakáció alatt korlátozottan tervezek főzni, de a könnyű tésztaételek (pl. avokádókrémes tagliolini) és rizssaláta mellett biztosan lesz meggyleves, kánikula saláta, kuszkusz sült zöldségekkel, és sütögetéshez citromos répasaláta is... Útravalónak szendvics helyett ilyen fasírt rudakat viszünk (a Kifőztük júliusi számából), amihez köretként egy kis arab kenyér is elég, aztán átállunk a helyi specialitásokra, mint pl. sajt, sonka, hal, olívabogyó...

Pulykafasírt rudak joghurtos-korianderes uborkasalátával


Pulykafasírt rudak joghurtos-korianderes uborkasalátával


Hozzávalók:
Fasírthoz
50 dkg darált pulykahús
1 db "s" méretű tojás
5 dkg zsemlemorzsa plusz kevés a forgatáshoz
1 apróra vágott lilahagyma
3 gerezd áttört fokhagyma
tengeri só
frissen őrölt tarka bors
kevés majoránna
egy kis csokor friss koriander, felaprítva
csipet őrölt kömény
1-2 evőkanál olívaolaj

Salátához
egy kígyóuborka
4 evőkanál görög joghurt
4 evőkanál tejföl
1 gerezd fokhagyma
kis csokor friss koriander, felaprítva
tengeri só
tarkabors

tálaláshoz arab kenyér vagy pita


A fasírthoz az olívaolaj kivételével minden hozzávalót összedolgozunk és a masszából burgonyakrokett méretű rudakat formázunk. A rudakat megforgatjuk a plusz zsemlemorzsában majd elhelyezzük a sütőtálban, és meglocsoljuk az olívaolajjal. Lefedve 180 fokon kb. 1 órát sütjük, félidőben kicsit megmozgatjuk, nehogy leragadjanak. Amikor átsültek, fedő nélkül 15 perc alatt ropogósra pirítjuk.

A salátához az uborkát uborkagyalun leszeleteljük, majd megsózzuk. Pár perc állás után kinyomkodjuk a felesleges levet és az összes többi hozzávalóval elkeverjük. Tálaláskor arab lapos kenyeret vagy pitát kínálhatunk mellé.

Pulykafasírt rudak joghurtos-korianderes uborkasalátával

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése