REGGELI MUFFIN

Minden vasárnap igyekszem készíteni a következő hétre valami reggelifélét, nemrégiben ez a zabpelyhes muffin (Kifőztük november) került az asztalunkra. Én hat óriás muffint sütöttem, ami a 12-es formában szétosztva is megsüthető persze, így pár perccel hamarabb is megsülnek.

Reggeli zabpelyhes muffin

Hozzávalók 6 db megtermett muffinhoz:
14 dkg liszt
2,5 dkg zabpehely
2,5 dkg nádcukor
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
1 tojás
1 dl tej
5,5 dkg olvasztott vaj
1 narancs frissen facsart leve (kb 80 ml) és finomra reszelt héja
1 evőkanál méz
6 dkg durvára vágott dió
4 dkg étcsokoládécsepp

tetejére
1 evőkanál zabpehely
1/2 evőkanál nádcukor

A lisztet, a zabpelyhet és a nádcukrot elkeverjük, hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban eldolgozzuk a tojást a tejjel és az olvasztott vajjal. Beleöntjük a narancslevet és -héjat, valamint a mézet is. A két tál tartalmát lazán összekeverjük, végül a többi hozzávalót is a masszához adjuk. A tésztát 6 muffinkapszliba osztjuk, a tetejüket pedig zabpehellyel és kevés cukorral szórjuk meg. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.


Reggeli zabpelyhes muffin


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések