2014. nov. 28.

ROZSOS - CSOKIS ZABKEKSZ

Most, hogy készül az adventi koszorúnk és a lakás is lassacskán kezdi átvenni az ünnepváró hangulatot, jól esik valami téliesebb keksz. A kedvenceinket: csokit, narancsot, vaníliát, diót és zabpelyhet is sütöttünk bele... Délutáni tea mellé, de akár reggel, ébredés után egy forró cappuccinohoz elropogtatni is nagyon megfelelő (Kifőztük december).  

Rozsos-csokoládés zabkeksz


Rozsos-csokoládés zabkeksz

Hozzávalók (kb 13-14 darabhoz):
9 dkg liszt
5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
1 teáskanál sütőpor
11 dkg nádcukor
1 tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
1 narancs reszelt héja
50 ml napraforgó olaj
5 dkg zabpehely
2 dkg durvára vágott dió
2 dkg étcsokoládécsepp


A hozzávalókat összedolgozzuk, majd a tésztából 1-1 evőkanálnyit gömbölyűre formázunk. Sütőpapíros tepsire helyezzük a gombócokat egymástól néhány cm távolságra, kissé lelapítjuk őket, majd 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. A kész kekszeket néhány percig a tepsin hagyjuk pihenni, majd rácsra téve kihűtjük.

Rozsos-csokoládés zabkeksz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése