2015. ápr. 18.

HUMMUSZOS, SÜLT PAPRIKÁS LEPÉNY

Annyira gyors és egyszerű még úgy is, hogy a hummuszt is magunk készítjük. Mert bizony messze finomabb, mint a készen kapható változat és ráadásul tényleg bárki össze tudja dobni. Miután a lepényre halmoztuk az összes hozzávalót, akár wrapnak is feltekerhetjük (Kifőztük - március). A csíra pedig már csak "hab" a tetején... így még mutatósabbak a lepények, plusz ne feledkezzünk meg arról a sok értékes vitaminról és ásványi anyagról sem, amit ezek a csöppségek rejtenek. A kiváló minőségű retekcsírát a Bioháló jóvoltából teszteltük ismét.

Hummuszos sült paprikád lepény

Hummuszos sült paprikád lepény
Hozzávalók:
1 piros kaliforniai vagy kápiapaprika
kevés olívaolaj
őrölt tarka bors
1 csipet fokhagymapor
2 db arab kenyér (pita vagy tortilla lap)
3-3 evőkanál hummusz (csicseriborsókrém)
2 evőkanál morzsolt feta
2 evőkanál retekcsíra


A paprikát csíkokra vágjuk, kevés olívaolajon átpirítjuk, sóval, borssal és fokhagymaporral fűszerezzük. Az arab kenyeret sütőben vagy mikrohullámú sütőben átmelegítjük és megkenjük a hummusz krémmel. Ráhalmozzuk a paprikacsíkokat és feta sajtot morzsolunk a tetejükre, végül megszórjuk csírával.

Hummuszos sült paprikád lepény

Hummuszos sült paprikád lepény


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése