2015. ápr. 4.

MUSTÁRCSÍRÁS KASZINÓTOJÁS

Az elmúlt egy hónapban továbbra sem sikerült ledolgoznom az elmaradásomat a bloggal kapcsolatban... Sebaj, azért csak próbálkozom! Annak ellenére, hogy nem került fel recept, meglehetősen sokat főztem, bár az is igaz, hogy kísérletezésre nem sok energiám volt. Az elmúlt másfél hét nagy részét pedig végre a pihenés és kikapcsolódás töltötte ki. Megjártuk Tokajt és Tarcalt, majd Encsre, az Anyukám mondta étterembe is eljutottunk, jelenleg az abszolút kedvencünk... Aztán jött Pécs és a Villányi borvidék, ahol a Bock pincészetet ismerhettük meg kicsit jobban. Aztán Harkány, és egy kis somogyi kitérő után a Kistücsökbe, Balatonszemesre is betértünk egy ebédre. Bár nem a legkellemesebb tavaszi időt fogtuk ki, mégis igazi feltöltődés volt ez a néhány nap, gyönyörű vidékeken, jó borokkal és igazán jó falatokkal. Akárcsak a szeptemberi pugliai utazásról, úgy valószínűleg sajnos erről a kirándulásról sem lesz hosszabb beszámoló, bár rengeteg fotó készült és élmény is lenne bőven, ám idő továbbra sincsen... De van itt egy kaszinótojás recept (Kifőztük január), amibe mustárcsírát rejtettünk és akár a húsvétról megmaradta maradék tojásokat is feldobhatjuk így később. A csírákról bővebben a Bioháló oldalán olvashattok. Az ünnepekre pedig Mindenkinek jó pihenést, igazi feltöltődést és sok finomságot kívánunk!

Mustárcsírás kaszinótojás
Hozzávalók:
5 tojás
2,5 dkg puha vaj
tengeri só
frissen őrölt tarka bors
1 teáskanál majonéz
1 teáskanál mustár
2 evőkanál mustárcsíra plusz kevés a díszítéshez


A tojásokat sós vízben 15 perc alatt keményre főzzük, kihűtjük, majd megpucoljuk. Félbevágjuk és a töltelékhez a sárgájukat egy tálba kaparjuk. Hozzáadunk egy fél tojás fehérjét is, majd ízesítjük sóval és borssal, majd a többi hozzávalóval krémesre turmixoljuk. A krémet habzsákba töltjük és a megmaradt 9 tojásfehérje - csónakban szétosztjuk. A tetejüket kevés pirospaprikával és egy csipet mustár csírával díszíthetjük.

Mustárcsírás kaszinótojás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése