2015. máj. 23.

CSÍRÁS SAJTGOLYÓ

Még mindig van pár csírás recept, ami az áprilisi Kifőztükben már megjelent, de ide még nem került fel. Ez itt egy póréhagymacsírával gazdagított sajtgolyó, ami vendégvárónak vagy piknikezéshez is szuper... bár ebben a hideg, esős időben ez utóbbi sajnos felejtős...

Csírás sajtgolyó

Hozzávalók 12-13 db-hoz:
13 dkg juhtúró
2 dkg puha vaj
3 dkg tejszínes krémsajt
2,5 dkg finomra reszelt trappista sajt
1 evőkanál póréhagymacsíra
őrölt bors

a forgatáshoz:
1 marék durvára vágott, pirított dió


Minden hozzávalót összekeverünk, majd a masszából diónyi méretű golyókat formázunk. Durvára vágott, pirított dióba forgatjuk mindegyiket. Hűtőben dermesztjük.

Csírás sajtgolyó

A póréhagymacsírát keressétek a Bioháló - bio csírák és bio búzafűnél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése