2015. jún. 16.

KRÉMES VANÍLIÁS RIZS CSOKOLÁDÉ SZÓSSZAL ÉS EPER ÖNTETTEL

Egy egyszerű tejberizst is fel lehet dobni egy kis plusz krémmel, eperöntettel és persze csokoládéval...



Hozzávalók:
20 dkg rizs (arborio vagy már risottohoz való típus)
5 dl tej
csipet só
1 evőkanál nádcukor
1 vanília rúd
2 dl tejszín

Eper öntethez
10 dkg eper
kevés cukor, ízlés szerint

Csokoládé szószhoz
5 dkg magas kakaótartalmú csokoládé (nálam 60%-os)
1/2 dl tejszín


Egy lábosba öntjük a rizst, a tejet, a csipet sót és cukrot is. A vanília rudat kettévágjuk, a magokat kikaparjuk, majd a rúddal együtt a rizshez adjuk és gyakori kevergetés mellett főzzük. Amikor a rizs már majdnem megpuhult, fajtától függően kb 20 perc után, a tejszínt is hozzáöntjük és készre főzzük. A vanília rudat kivesszük és a tejberizst félretesszük hűlni.

Az eperszószhoz a gyümölcsöt ízlés szerint kevés cukorral elturmixoljuk. 

A csokoládé szószhoz a csokit kis darabokra aprítjuk, a tejszínt felforrósítjuk és a csokira öntjük. 1-2 percet állni hagyjuk, míg a csoki megpuhul, majd krémesre keverjük.

Tálaláskor a tejszínes rizsből egyszemélyes adagokat szedünk majd meglocsoljuk az eper valamint a csoki szósszal is.





A klassz kis Ib Laursen kiöntőt a www.sutnifozni.hu oldalon keressétek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése