2015. júl. 13.

MANDULÁS NARANCSOS MADELEINE

Ismételten mandulás süti, de hát amiben mandula van, az csak jó lehet... Szeretem a madeleinet, mert ezek a kis kagylók pillanatok alatt megsülnek és az előkészítéssel sem kell sokat bajlódni. A tésztát gyorsan bekevertem, aztán Mimi osztotta szét a formákban. A reggeli kávénkat remekül kiegészíti és az apró gyerekkézben is pont elfér. A zabpelyhes-datolyás verzió korábban már ötösre vizsgázott, erről és Selectfood Alíz virtuális babaköszöntőjéről itt olvashattok. (Megjelent: Kifőztük - június)

Mandulás narancsos madeleine

Hozzávalók 18-20 darabhoz:
9 dkg liszt
5 dkg darált mandula
1 narancs finomra reszelt héja
10 dkg nádcukor
3 dkg kandírozott narancshéj apróra vágva
10 dkg olvasztott vaj
2 evőkanál frissen facsart narancslé 
2 evőkanál frissen facsart citromlé
1 tojás 
+1 tojás fehérje

kenéshez:
vaj

díszítéshez:
porcukor

A száraz hozzávalókat összekeverjük, a vajat megolvasztjuk és kicsit hűlni hagyjuk. A tojást szétválasztjuk és a sárgáját villával simára keverjük. Hozzáadjuk a gyümölcsleveket és a langyos olvasztott vajat is. A tojásos keveréket a száraz alapanyagokhoz adjuk. A 2 tojásfehérjét kemény habbá verjük. A hab 1/3-át a masszába dolgozzuk, ezzel fellazítjuk, majd a maradék habot óvatosan hozzáforgatjuk. A kivajazott madeleine-formákat a 2/3-ig töltjük a tésztával és 170 fokon 10-12 perc alatt aranyszínűre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Mandulás narancsos madeleine

Mandulás narancsos madeleine

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése