2015. júl. 8.

SONKÁS MOZZARELLAFALATKÁK

A nyár derekán, a rekkenő hőségében, a sütő bekapcsolásáról nyilván szó sem lehet, ezért ilyenkor marad a serpenyő, ha már valami meleg ételt szeretnénk az asztalra varázsolni. Ezek a falatkák inkább előételnek mondhatók, de nálunk, a múlt hét végén, könnyű vacsoraként szerepeltek egy laza rozé fröccs kíséretében. A recept a Kifőztük magazin júliusi számában is olvasható.

Sonkás mozzarella falatkák

Sonkás mozzarella falatkák

Hozzávalók:

10 db minimozzarella

5 szelet pármai vagy hasonló típusú sonka

1 friss citrom 

1 evőkanál kapribogyó
kevés olívaolaj



A mozzarellagolyókat lecsepegtetjük, a sonkaszeleteket kettévágjuk. Minden darab sonkába egy sajtgolyót csomagolunk, majd fogvájóval rögzítjük. Kevés olajat melegítünk egy serpenyőben, a kis csomagokat pár perc alatt ropogósra pirítjuk rajta, majd tányérra szedjük. A citromból 2-3 vékony karikát vágunk, a szeleteket negyedeljük és a megmaradt zsiradékba dobjuk a kapribogyóval együtt. Gyorsan átpirítjuk, végül a sajtos falatkákra szedjük.

Sonkás mozzarella falatkák


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése