2015. okt. 31.

KOLBÁSZOS CSICSERIBORSÓ RAGU

A kolbászos csicseriborsó ragut (Kifőztük október) rendszeresen készítem, kuszkusszal körítve abszolút bevált. Viszont leginkább az évnek ebben a szakában szeretem, talán a melengető, sűrű és kissé füstös paradicsomos szósz vagy a friss és illatos zsályalevelek miatt, nem is tudom... Aki kedveli a csicseriborsót, az mindenképpen próbálja ki...


Hozzávalók 4 személyre:
1 evőkanál olívaolaj
2 közepes lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg paprikás kolbász, karikára vágva
20 szem koktélparadicsom
40 dkg konzerv-csicseriborsó, lecsepegtetve
2,5 dl húsleves
tengeri só
frissen őrölt tarka bors
3 teáskanál (füstölt) őrölt édes pirospaprika
4 kisebb zsályalevél
3 evőkanál paradicsomszósz
4 teáskanál sűrített paradicsom

25 dkg kuszkusz
2,5 dl forró húsleves


A hagymákat finomra aprítjuk, az olívaolajon megdinszteljük, azután hozzáadjuk és átpirítjuk a kolbászkarikákat. Megszórjuk pirospaprikával és aprított zsályalevéllel, az egészet alaposan elkeverjük, majd felengedjük kevés hideg vízzel. Beletesszük a koktélparadicsomot, a csicseriborsót és a húslevest. Sóval, borssal és a kétféle paradicsomszósszal ízesítjük, majd kb. 25 perc alatt puhára főzzük a ragut.

A körethez a kuszkuszt tálba szórjuk, a levessel leöntjük. Fóliával lefedve 5 percre félretesszük, majd tálalás előtt villával fellazítjuk.



1 megjegyzés: