2015. nov. 8.

ZSÁLYÁS CSICSERIBORSÓ-KRÉMLEVES PIRÍTOTT SZALONNÁVAL

Az ősz beköszöntével most már hetente tényleg szorgalmasan készítem a leveseket, gyakran krémlevest. Ez azért is különösen praktikus, mivel igazán tartalmas és remekül fagyasztható, így később bármikor könnyen előkapható a hibernált állapotából. Az októberi Kifőztük magazinba a ragu mellett egy levest is készítettem csicseriborsó témában. Ezt a csicseriborsó.krémlevest egy salátával kiegészítve teljes értékű ebédet rittyenthetünk rövid idő alatt...


Eddig nem különösebben vertem nagydobra, de aki az instagram fiókunkon is nézelődik, az az utóbbi időben egyre gyakrabban találkozhat a laktózmentes címkével. Nem véletlenül, mivel a közelmúltban laktózmentes étrendre kellett áttérnem, legalábbis egy időre. Egyelőre leginkább csak ismerkedek a termékekkel, kísérletezek, barátkozom a gondolattal és igyekszem ezt a változást átültetni úgy a hétköznapokba, hogy nekem, mint vérbeli sajt- és tejtermékkedvelőnek leginkább élhető legyen az új helyzet. Pillanatnyilag ez azt jelenti, hogy speciális tejtermékekkel vagy a hagyományos termékek kiiktatásával főzök, miközben Mimiék továbbra is kapnak hagyományos sajtokat, joghurtokat...


Hozzávalók:
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
80 dkg lecsepegtetett konzerv-csicseriborsó
1 kis csokor friss zsálya levelei
tengeri só
frissen őrölt tarka bors
1,2 l húsleves
5 evőkanál tejszín (laktózmentes)
10 dkg füstölt, húsos szalonna


A hagymákat finomra aprítjuk és kevés olívaolajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a csicseriborsót, fűszerezzük. Felöntjük a húslevessel és puhára főzzük benne a zöldségeket. Turmixoljuk, majd a tejszínnel krémesítjük az ételt. Tálaláskor pirított, ropogós szalonnakockákat szórhatunk a tetejére.



1 megjegyzés: