2015. febr. 28.

SÁRGARÉPÁS PASZTERNÁK KRÉMLEVES

Olyan elmaradásaim vannak, többek között, mint ez a leves is, ami még bizony a januári Kifőztükben jelent meg... Mit lehet ehhez hozzáfűzni? Egy hónapok óta szinte folyamatosan beteg gyerek és munka mellett rendesen meg lehet csúszni. Viszont a tavasz már itt kopogtat, így remélem, hogy hamarosan ismét minden visszaáll a régi kerékvágásba...

Sárgarépás paszternák krémleves

Hozzávalók:
20 dkg sárgarépa (tisztítva mérve)
40 dkg paszternák (tisztítva mérve)
5 teáskanál olívaolaj
5 teáskanál datolyaszirup
1 ág kakukkfű lemorzsolt levelei
rózsabors
1,5 liter húsleves
5 evőkanál tejszín


A répát és a paszternákot megtisztítjuk, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk és egy nagyobb tepsibe szórjuk. Meglocsoljuk az olajjal és datolyasziruppal, majd fűszerezzük. 200 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük. Áttesszük egy lábosba és hozzáadjuk a húslevest. A zöldségeket teljesen puhára főzzük, majd átturmixoljuk és tejszínnel krémesítjük. Lepirított szalonnával tálalhatjuk, a datolyaszirupot pedig mézzel is helyettesíthetjük.

Sárgarépás paszternák krémleves