2015. jún. 28.

PÓRÉHAGYMACSÍRÁS MÁRTOGATÓS

A sajtgolyó párja is elkészült korábban egy mártogatós formájában. Már olvashattátok a Kifőztük áprilisi számában, ezért épp ideje, hogy ide is felkerüljön. A póréhagymacsíra ezúttal is a Biohálótól érkezett...

Póréhagymacsírás mártogatós
Hozzávalók:
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál tejszínes krémsajt
1 evőkanál póréhagymacsíra
őröl tarka bors


A tejfölt, a krémsajtot és a csírát elkeverjük és sóval, borssal ízesítjük. Bagettkockát vagy tortilla chipset kínálhatunk mellé.

Póréhagymacsírás mártogatós

Póréhagymacsírás mártogatós


2015. jún. 16.

KRÉMES VANÍLIÁS RIZS CSOKOLÁDÉ SZÓSSZAL ÉS EPER ÖNTETTEL

Egy egyszerű tejberizst is fel lehet dobni egy kis plusz krémmel, eperöntettel és persze csokoládéval...



Hozzávalók:
20 dkg rizs (arborio vagy már risottohoz való típus)
5 dl tej
csipet só
1 evőkanál nádcukor
1 vanília rúd
2 dl tejszín

Eper öntethez
10 dkg eper
kevés cukor, ízlés szerint

Csokoládé szószhoz
5 dkg magas kakaótartalmú csokoládé (nálam 60%-os)
1/2 dl tejszín


Egy lábosba öntjük a rizst, a tejet, a csipet sót és cukrot is. A vanília rudat kettévágjuk, a magokat kikaparjuk, majd a rúddal együtt a rizshez adjuk és gyakori kevergetés mellett főzzük. Amikor a rizs már majdnem megpuhult, fajtától függően kb 20 perc után, a tejszínt is hozzáöntjük és készre főzzük. A vanília rudat kivesszük és a tejberizst félretesszük hűlni.

Az eperszószhoz a gyümölcsöt ízlés szerint kevés cukorral elturmixoljuk. 

A csokoládé szószhoz a csokit kis darabokra aprítjuk, a tejszínt felforrósítjuk és a csokira öntjük. 1-2 percet állni hagyjuk, míg a csoki megpuhul, majd krémesre keverjük.

Tálaláskor a tejszínes rizsből egyszemélyes adagokat szedünk majd meglocsoljuk az eper valamint a csoki szósszal is.





A klassz kis Ib Laursen kiöntőt a www.sutnifozni.hu oldalon keressétek.