2016. ápr. 10.

TONHALAS CSICSERIBORSÓ-SALÁTA

Amikor elmarad a heti bevásárlás és a kamrában lévő maradékokból és "tartós" élelmiszerből kellene valamit összehozni, akkor jön képbe ez a saláta, amit az áprilisi Kifőztük magazinba is elkészítettem. Nálunk egy-két doboz konzerv tonhal és csicseriborsó mindig van eltartalékolva, így csak a citrom lehet a szűk keresztmetszet. De csak lehet, mert egy-két citrom is mindig megbújik a hűtő alsó fiókjában...



 Hozzávalók:
40 dkg konzerv-csicseriborsó, lecsepegtetve
16 dkg olajos tonhalkonzerv, lecsepegtetve
1 kisebb lila hagyma, vékonyra szeletelve
3 evőkanál olívaolaj
3 teáskanál friss citromlé
tengeri só
őrölt tarka bors

tálaláshoz
pita, tortilla vagy arab kenyér


A halat villával kisebb darabokra törjük és összekeverjük a lecsepegtetett csicseriborsóval meg a hagymával. A többi hozzávalóból salátaöntetet készítünk, a halas zöldségre öntjük, majd hűtőbe tesszük néhány órára, hogy az ízek összeérjenek. Pitával, tortillával vagy arab kenyérrel tálaljuk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése