NARANCSOS GRÁNÁTALMALÉ

Időről-időre eldöntöm, hogy reggel 10 perccel hamarabb kelek fel, mert ugye az nem nagy idő, meg hogy ennyit azért mégiscsak megtehetek az egészségemért/egészségünkért és frissen préselt gyümölcslevet teszek az asztalra a reggeli kávé mellé. A palackozott gyümölcslevek nagy részének olyan "mű" íze van szerintem, akármennyire 100%-os is... De eddig eléggé halovány a siker, így beletörődtem, hogy hétköznap reggel már elég az is ha felkelek, és jó lesz a bolti dzsúz is. De hétvégén jöhet a facsarás: narancs, vérnarancs, grépfrút... A mono gyümölcslénél azonban még izgalmasabb a keverés, például a narancs és a gránátalma kombinációjánál aligha lehet ütősebbet találni (Megjelent: Kifőztük - július). Egy igazi vitaminbomba. A gránátalma-facsarással viszont csak óvatosan, mivel képes átkozottul fröcsögni, a textilekből pedig nehezen lehet kimosni a levét... És akkor még finoman fogalmaztam...


Hozzávalók 1 nagy pohárhoz:
1 dl frissen facsart gránátalmalé
2 dl frissen facsart narancslé
1 kis mentaág


A mentát pohárba tesszük, fakanállal kissé megtörjük, majd ráöntjük a gyümölcsleveket. Az italt behűtjük. Tálalás előtt akár le is szűrhetjük.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések