2016. aug. 14.

SZUMÁKOS PARADICSOMSALÁTA

Az egyik legfontosabb alapanyagnak a paradicsomot tartom, különösen nyáron, amikor még édesebb, igazán napsütötte fürtöket lehet kapni. Bár a paradicsom meglehetősen univerzális, mégis tény, hogy leggyakrabban a salátástálban landol. - Hozzáteszem, rengeteg salátát eszünk. - Az olaszos paradicsomsaláta megunhatatlannak látszik, és egyébként az is, de azért a fűszerezéssel érdemes kicsit eljátszani.


A szumák egy közel-keleti fűszer, kellemes, citrusos beütéssel, akárcsak a gránátalmamelasz, ami pedig egy édeskés szirup. Ebből a kombóból egy vagány, az átlagostól eltérő, arab ízvilágú salátaöntetet készíthetünk. Többször kóstoltunk hasonló salátákat az araboknál, és mindkettőnk kedvencei lettek. A szumák nem kapható bármelyik sarkon, ez igaz, én a Fűszerésztől szereztem be... (Megjelent: Kifőztük - július)


Hozzávalók 1 adaghoz:
10 dkg színes koktélparadicsom
4 teáskanál olívaolaj
2 teáskanál friss citromlé
1 teáskanál gránátalmamelasz
1/2 teáskanál szumák
kevés őrölt tarka bors
kevés tengeri só
mentalevél (elhagyható)


Az öntethez hozzávalóit elkeverjük és meglocsoljuk vele a vékonyan felkarikázott paradicsomot. A salátát mentával díszíthetjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése