2016. dec. 29.

SAJTOS - SNIDLINGES POGÁCSA

A karácsonyi cukor-kóma után felüdülés egy kis sós rágcsa végre. Nagyon egyszerű, hiszen csak össze kell gyúrni a hozzávalókat, majd formázni, ami nem több, mint 10 perc és negyed óra alatt meg is sül. (Megjelent: Kifőztük - december) Szilveszteri vendégvárónak is nagyon aktuális, ebben az esetben talán kisebbre érdemes szaggatni és rövidebb ideig sütni. A provolone sajt egészen különleges ízt ad ennek a pogácsának, de természetesen más, kevésbé karakteres sajttal is helyettesíthetjük, ami épp kéznél van. Mindenkinek nagyon jó ünneplést és boldog, sikeres új évet kívánok!


Hozzávalók 10 db-hoz
22 dkg liszt
1/2 teáskanál tengeri só
frissen őrölt tarka bors
2 teáskanál sütőpor
5 dkg vaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 csokor snidling apróra vágva
5 dkg provolone sajt finomra reszelve
kb. 1 dl tej
a kenéshez:
tej


Az első 4 hozzávalót elkeverjük, majd morzsásra dolgozzuk a vajjal. Hozzágyúrjuk a többi alapanyagot is. A tésztát 1,5 cm vastagra nyújtjuk, és kb. 6 cm átmérőjű kiszúróval 10 pogácsát szaggatunk belőle. A tetejüket megkenjük kevés tejjel, majd sütőpapírral bélelt tepsin, 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Frissen, langyosan a legfinomabb.


Fotóháttér:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése