NARANCSOS-BAZSALIKOMOS LIMONÁDÉ

Nem tudom, hogy van-e még bárki ezen a bolygón, aki olyan kevés folyadékkal is beéri, mint én - mondhatni a levegő páratartalmával megelégszem. Mivel ez nem kimondottan egészséges, így próbálok is változtatni rajta. Aki hasonló cipőben jár, az tudja, hogy milyen nehéz a megfelelő mennyiségű vizet elfogyasztani. Bár mióta van egy szuper jó kulacsom az irodában, azóta javult a helyzet. Néha csalok... Ilyenkor jöhetnek az ízesített vizek,  limonádék, gyümölcslevek. A következő citrusos, fűszeres ital (Kifőztük - június) mindig könnyen lecsúszik. Ha a limonádét 1/2 órát állni hagyjuk vagy elmorzsoljuk a leveleket, még bazsalikomosabb hatást érhetünk el. De szerintem ez így jó pontosan, ahogy van...


Hozzávalók személyenként (2–2,5 dl-es pohárhoz)
1 narancs frissen facsart leve átszűrve
1/2 citrom frissen facsart leve átszűrve
3–4 bazsalikomlevél
1–2 teáskanál cukorszirup
1 dl ásványvíz

a tálaláshoz:
jégkocka

a cukorsziruphoz:
10 dkg cukor
1 dl víz


A cukorszirup hozzávalóit kisebb lábasban pár perc alatt összeforraljuk. Üvegbe töltve hűtőben tároljuk.

A gyümölcsök levét a pohárba öntjük és a többi hozzávalót belekeverjük. Jégkockával tálaljuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések