BRUSCETTA AVOKÁDÓKRÉMMEL ÉS KONFITÁLT PARADICSOMMAL

Az elmúlt hetekben sikerült kicsit pihenni, elvonulni a hétköznapok elől, és csak láblógatni a tengerparton. A való világba való visszatérést követően megpróbáltam egy rakat emailt feldolgozni, felvenni a fonalat és megszervezni a lányom szülinapi zsúrját. Nem tudom, melyik is állított nagyobb kihívás elé... :) Egy biztos, egy hosszabb szabadság után nem könnyű visszacsöppenni a rohanós hétköznapokba. Ezért eldöntöttem, hogy kiegyensúlyozottabban fogok élni, megpróbálok egy kis "hygge"-t vinni a munkás napokba, és igyekszem lehetőség szerint nem túlvállalni magam, lazábban venni a teendőlistámat. Mivel a főzés központi szerepet tölt be nálunk, ezért ezzel kezdem. Fontos az előretervezés, a bevásárlólista írás és néhány gyorsan elkészíthető receptet sem árt, ha a tarsolyunkban tartunk. A múltkori sült paradicsom nem igényel sok munkát, és annyi mindenhez felhasználható, mint pl. ehhez a bruscettához (megjelent: Kifőztük - július). Tökéletes és nagyon finom vacsora lesz belőle...


Hozzávalók
bagett karikák
kevés olívaolaj
1 érett avokádó
tengeri só
frissen őrölt tarka bors
aprított koranderlevél (szárított is lehet)
pár csepp friss citromlé
langyos konfitált paradicsom (lásd másik recept) link


A bagett karikákat kevés olívaolajon egy serpenyőben lepirítjuk. Az avokádókrémhez villával összetörjük a gyümölcs húsát, majd ízesítjük  fűszerekkel és a citromlével. A pirított bagettre halmozzuk a krémet és langyos paradicsomot teszünk a tetejére.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések