2014. jún. 14.

DATOLYASZIRUPOS KEKSZ

Végre kicsit enyhült az idő, lehet kekszet sütni! Ez a datolyaszirupos keksz még a júniusi Kifőztük magazinban jelent meg, de bármikor aktuális. Egy pohár hideg tejjel mindenképpen ajánlatos kipróbálni. A fehérjét érdemes lefagyasztani vagy másnap reggel a rántottához adni, mert a reggeli ugyebár fontos...

Datolyaszirupos keksz


Hozzávalók kb 15 darabhoz:
6 dkg puha vaj
6,5 dkg nádcukor (plusz 0,5 dkg a szóráshoz)
1/2 teáskanál vanília kivonat
1 "s" méretű tojás sárgája
3 dkg datolyaszirup
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
11 dkg liszt
1/2 teáskanál szódabikarbóna
csipet só


A puha vajat robotgéppel habosra keverjük a nádcukorral, majd hozzáadjuk a vaníliát, a tojássárgáját és a szirupot is.

A többi hozzávalót kézzel gyúrjuk a tésztához, és amikor összeállt egy 10 cm-es kb 4,5-5 cm átmérőjű hengerré formázzuk, fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük (legalább 1 órára, de lehet egész éjszakára is).

A tepsit sütőpapírral béleljük. A hengerből 15 darab vékony karikát szeletelünk, és kb 3 cm távolságra a papírra tesszük őket (hozzávetőlegesen 7 cm átmérőjűre nőnek meg). A maradék 0,5 dkg cukorral épp csak meghintjük a tetejüket, majd 180 fokon kb 10-12 perc alatt megsütjük. A tepsin hagyjuk pár percig pihenni, mert nagyon puhák még, majd rácson hűtjük ki.


Datolyaszirupos keksz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése