2014. jún. 22.

MÉZES CSIRKE KÁPOSZTASALÁTÁVAL

Könnyű, gyors ebéd az édes, mézes csirke, salátával. Ez aztán olyan típusú étel, amikor a hozzávalókat "kisebb", "nagyobb", "löttyintésnyi", "csipet" és "amennyi épp van itthon" mennyiségben mérhetjük, és minden más maradék zöldséget is belevághatunk, mert úgysem rontja el.

Mézes csirke káposztasalátával


Hozzávalók:
Húshoz
1 nagyobb csirkemell
löttyintésnyi olívaolaj

bors
kevés fokhagymapor
kb 2-3 teáskanál akácméz

Salátához
jégsaláta
lilakáposzta
répa
snidling
(citromos) majonéz és tejföl (fele-fele arányban) összességében annyi, hogy jó krémes legyen a salátánk

bors

A húst felkockázzuk, fűszerezzük, majd az olajon addig sütjük, amíg a szaftja elsül. Ilyenkorra a húskockák megpuhulnak, így csak ekkor adjuk csak hozzá a mézet és pár perc alatt megpirítjuk.

A salátához a zöldségeket vékonyra szeleteljük. Az öntethez a hozzávalókat elkeverjük, majd az aprított zöldségekhez adjuk.


Mézes csirke káposztasalátával


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése