HÁROMHAGYMÁS BABLEVES

Nem szeretek fogadalmat tenni, mert ismerem magam annyira, hogy tudom, nem tartanám be, inkább csak terveket szőni... Ilyenkor szilveszter környékén szívesen gondolom át az óévben történteket és igyekszem optimistán a jövőbe tekinteni. Remélem, hogy az új év sok élménnyel teli napot tartogat majd Mindannyiunk számára!

"Hiszek benne, hogy úgy fogom szemlélni ezt az új évet, mintha a következő 365 nap most peregne le először a szemem előtt - meglepetéssel és csodával fogom nézni a körülöttem lévőket, örömmel fedezve fel, hogy mellettem vannak, s megosztozunk a szeretet nevű valamin, amiről ugyan sokat beszélünk, de kevésbé értjük." (Paulo Coelho)

Háromhagymás bableves

Én személy szerint 2016-ot nagyon izgalmas évnek remélem és bízom benne, hogy több vágyamat, elképzelésemet is megvalósíthatom majd. Várom az idei kirándulásokat, utazásokat és friss élményeket, amiket az új év tartogathat. És a konyhai kísérletezéseket is persze: nem sütöttem még vadhúst, nem csináltam igazi macaront és házi sajtot sem... bár ez jelenleg sajnos hátrébb csúszott a listán... esetleg laktózmentes verzióban... Mindenesetre, biztos ami biztos, a hagyományokat követve együnk sok lencsét és babot! Ehhez hoztam egy leves ötletet, ami az idei első Kifőztükben jelent meg...

Háromhagymás bableves

Hozzávalók:
3 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 kicsi póréhagyma
12 dkg füstölt, húsos szalonna apróra vágva
3 sárgarépa
30 dkg fejtett tarkabab (fagyasztott)
1,5 liter húsleves
3 evőkanál olívaolaj
tengeri só
1 friss rozmaringág
frissen őrölt tarka bors


A zöldségeket megtisztítjuk. A vörös- és fokhagymát apróra vágjuk, a pórét vékonyan felszeleteljük, és a szalonnával együtt az egészet dinsztelni kezdjük az olajon. Hozzáadjuk a felkarikázott répát és a leöblített, lecsepegtetett babot. Ráöntünk 1 l húslevest, majd sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt teljesen puhára főzzük. A zöldségekből 2 merőkanálnyit kimerünk, összeturmixoljuk, majd visszaöntjük a levesbe – ezzel sűrítjük valamelyest. A rozmaringot is beletesszük, a maradék húslevest is hozzáadjuk, és az egészet összeforraljuk.

Háromhagymás bableves

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések