JÓGA SZELET

Vagyis egy zabpelyhes-csokoládés-datolyás szeletről beszélünk.... amiben persze van még sok más finomság is. Ezeket a laktató energia falatkákat könnyen magunkkal vihetjük munkába, iskolába vagy akár kirándulásra. Szuper jó uzsonna is lehet belőlük, különösen, ha még odébb van a vacsora, például az esti torna miatt. Az utóbbi időben pontosan ezzel a problémával szembesültem, mivel egy ideje ismét rendszeresen járok jógázni. - Egyelőre kitartok, bár néha másnap nem tudom megemelni a karomat és még a levegővétel is fáj :) 

Zabpelyhes-csokoládés-datolyás energiaszelet

Sportolás előtt legalább 2 órával már nem javasolt az evés, nem véletlenül, de nekem már az esti órakezdéskor kopog a szemem az éhségtől. És nem vicces ugye, ha az egész terem a mi gyomorkorgásunkat hallgatja... Viszont egy délutáni jóga szelettel gond nélkül bírom a késői vacsoráig. A klasszikus müzliszelettől azért más az állaga, sokkal szaftosabb és ragacsosabb, szerintem laktatóbb is...
Zabpelyhes-csokoládés-datolyás energiaszelet

Hozzávalók 10 szelethez:
1 kisebb érett banán, villával szétnyomkodva
1/2 dl natúr joghurt (laktózmentes)
1 tojás, enyhén felverve
2,5 dkg datolyaszirup
1 (bio)narancs reszelt héja
1/2 dl frissen facsart narancslé
5 dkg aszalt datolya, apróra darabolva
2,5 dkg darált mandula
5 dkg liszt
1/2 teáskanál sütőpor
12,5 dkg zabpehely
2 dkg dió, durvára vágva
5 dkg magas kakaótartalmú csokoládé, apróra vágva


Egy tálban elturmixoljuk a szétnyomkodott banánt a joghurttal, tojással és a datolyasziruppal. Hozzáadjuk a narancshéjat és levet is.

Egy másik tálban összekeverjük a datolyát, a lisztet, a sütőport és a zabpelyhet. Ezeket a szárazanyagokat hozzádolgozzuk a banános keverékhez és végül beleszórjuk a diót és a csokoládét is. Egy kb 15 x 20 cm-es kis sütőtálat vagy tepsit sütőpapírral bélelünk ki és a tésztát elegyengetjük benne. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. 10 szelet lesz belőle.

Zabpelyhes-csokoládés-datolyás energiaszelet

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések