2016. dec. 18.

FORRÓ CSOKOLÁDÉ FELNŐTTEKNEK

A múltkor az ünnepi sütés-főzésről beszélgettünk az irodában, pontosabban, hogy ki mit készít karácsonyra. A többiek kisebb sokkot kaptak, mikor felsoroltam az ünnepi menüt, és hogy hányféle kekszet, süteményt sütök. (Mindenki kívánságát teljesíteni kell... ez van :) Nem csodálom, mivel az egész december nálunk a készülődésről szól. Viszont nem szabad elfelejteni, hogy a "karácsonyra hangolódás" közepette néha meg kell állni, mert az ünnep nem(csak) az ételekről vagy a tökéletes nagytakarításról szól, inkább az együtt töltött időről! Ezért ne őrüljünk meg a végső hajrában, hanem kortyoljunk el egy jó kis brandy-s forró csokoládét (megjelent: Kifőztük - december)...


Hozzávalók 2 személyre
4 dl tej
1 dl habtejszín
1 vaníliarúd
1/3 tonkabab
7 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú) apróra vágva
2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
2 teáskanál nádcukor
2 evőkanál brandy

a tetejére:
tejszínhab
cukrozatlan kakaópor


Kisebb lábosban felforrósítjuk – de nem forraljuk fel – a tejet és a tejszínt. Hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait a hüvellyel együtt, és belereszeljük a tonkababot is. A forró keveréket félrehúzzuk a tűzről, és 10 percet állni hagyjuk. Leszűrjük, visszatesszük a tűzre, elvegyítjük benne a csokoládét, a kakaóport és a cukrot. Ismét felforrósítjuk, majd hozzáöntjük a brandyt, és kézi habverővel simára keverjük az italt. Poharakba töltjük, a tetejüket tejszínhabbal, kakaóporral díszítjük. Azonnal tálaljuk.

Édesszájúak ízesíthetik több cukorral.


Fotóháttér:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése