2017. márc. 19.

ANGOL SAJTOS BURGONYAKRÉMLEVES

A visszaszámlálás elkezdődött, végre szabadságra megyünk, és megkezdjük a régen várt D-vitamin kúránkat. Addig is, amíg távol vagyunk, hoztam egy pofon egyszerű, de annál finomabb levest. Mivel ki kellett ennünk a hűtőt, így a maradék krumpliból és egy darab sajtból krémlevest készítettünk (megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is)...


Hozzávalók:
1 nagy vöröshagyma finomra aprítva
70 dkg burgonya kis kockára vágva (tisztítva mérve)
1 evőkanál vaj
2 evőkanál olívaolaj
tengeri só
frissen őrölt tarka bors
1 kis csokor friss kakukkfű felaprítva
1 l hús- vagy zöldségleves
10 dkg cheddar sajt
1 dl tejszín


A vajon és olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a burgonyát. Fűszerezzük, és átpároljuk a zöldségeket. Felöntjük a húsleves felével, és puhára főzzük. Turmixoljuk, majd hígítjuk a maradék levessel. A sajtot finom lyukú reszelőn lereszeljük, és kisebb adagokban a levesbe olvasztjuk. Végül a tejszínnel krémesítjük, és azonnal tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése