MOGYORÓKRÉMES - TONKABABOS LIKŐR

Számomra eddig a tojáslikőr volt a házilag készített likőrök koronázatlan királynője. Egyébként az is mindig Anyu feladata karácsonykor. Egy alkalommal ugyan én is csináltam végső elkeseredettségemben, mikor még Angliában laktunk, s bár pontosan lediktálta, hogy milyen arányokat kell használni, mégsem lett ugyanolyan jó.


Most viszont a jó öreg tojáslikőr méltó versenytársra lelt ebben az illatos, mogyorós italban és még én is tökéletesen elégedett vagyok vele (Megjelent: Kifőztük - február). Az egyszerű nutellás, tejszínes likőrhöz  a tonkabab éppen megfelelő mennyiségű exotikumot ad...


Hozzávalók kb. 1/2 l-hez:
3 dl habtejszín
3 evőkanál mogyorókrém
tonkabab
1 dl vodka


A tejszínt kisebb lábasban melegíteni kezdjük. A mogyorókrémet habverővel belevegyítjük, majd amikor teljesen elkeveredett, kevés tonkababot reszelünk hozzá. A keveréket átforrósítjuk, de nem forraljuk fel. Kihűtjük, végül beleöntjük a vodkát is. Átszűrjük, és hűtőben tároljuk. Fogyasztás előtt 1 nappal készítsük el, hogy az ízek összeérhessenek. Kevés reszelt tonkababbal díszíthetjük.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések