2013. szept. 22.

MEDITERRÁN SCONE

Nálunk ezek a kis pogácsák (scones), akár édesen akár sósan, bármikor jöhetnek. Ez speciel egy sajtos-mediterrán fűszerezésű verzió... Kirándulás, piknik, reggeli, vacsora... mindegy, mert meglehetősen univerzális! Mi csak egy kevés vajjal kentük meg és friss paradicsommal fogyasztottuk. A receptet a Kifőztük magazin szeptemberi számában is elolvashatjátok.




Hozzávalók:
250 g sütőporos liszt (1 kg liszthez 1 zacskó sütőpor az arány)
1 teáskanál szódabikarbóna
tarkabors
25 g reszelt parmezán
50 g hideg vaj
másfél doboz kefír (kb 195 g)
1-2 szál újhagyma, vékonyra karikázva
egy ágacska friss bazsalikom, felaprítva
1 mozzarella gömb, felkockázva
10 db nagyobb aszaltparadicsom, apróra vágva


Az első öt hozzávalót alaposan elkeverem és morzsás állagúra dolgozom a vajjal, majd amint a kefírt is beleöntöm egy aránylag ragacsos masszát kapok. Ezután minden mást belekeverek és gömböt formázok a masszából.

A tésztagömböt és a deszkát is alaposan megszórom liszttel és pár mozdulattal 2-3 cm vastagra nyújtom. Ebből az adagból egy 6 cm-es pogácsaszaggatóval 10 db közepes méretű pogácsát lehet kiszaggatni. Sütőpapíron, 220 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranyszínűre sülnek.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése