MEDVEHAGYMAKRÉMES TÉSZTA PIRÍTOTT DIÓVAL

Egy lusta, szombati napon ebédre készítettem ezt a medvehagymás tésztát. Méghozzá egy olyan szombaton, amit egy elképesztően sűrű és fárasztó hét előzött meg. Aznap az ebéd is csak 11 órakor jutott eszembe, mikor az is tudatosult bennem, hogy a heti rohanásban még a bevásárlás is lemaradt. A hét közepéről volt még egy fél csokor medvehagyma a hűtőben, úgyhogy mindenképp ilyen alappal kellett gondolkodnom. Persze gyorsan. Tészta mindig van itthon, meg tejszín, és sajt is, így aztán készen állt a terv. Ha valamit megtanultam Olaszországban az az, hogy sokszor a legfinomabb dolgok a legegyszerűbb alapanyagokból készülnek. Természetesen tésztával... 

Medvehagymakrémes tészta pirított dióval


Hozzávalók (2 és fél személyre)
250 g durum tészta
egy marék dió
4-5 tk vaj
fél csomag medvehagyma (kb 50 g)
2 dl tejszín
pár ek reszelt pecorino sajt
frissen őrölt tarka bors


A tésztának való sós vizet feltesszük forrni. Amíg melegszik, a diót egy serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül néhány perc alatt megpirítjuk és félretesszük. Amikor forr a víz, beleöntjük a tésztát és nekikezdünk a szósznak.

A dióhoz használt serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Felcsíkozzuk a megmosott medvehagymát, rádobjuk a vajra, egy-két perc múlva pedig felöntjük a tejszínnel. Hozzáreszeljük a sajtot és fűszerezzük. A tésztát leszűrjük és a szószt ráhalmozzuk, majd megszórjuk a pirított dióval.


Medvehagymakrémes tészta pirított dióval




Megjegyzések

  1. Nekem való étel...a 'pasta' mindenképpen, és az egész úgy ahogy van..a dió...no és a pecorino....
    Ja! És szép képek!! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések