ASZÚS ARANYMAZSOLA LEKVÁR
Ez a lekvár a márciusi Kifőztük magazinba készült. Mivel jó néhány üveg tokaji gyülemlett fel nálunk még az ünnepek alatt, így úgy gondoltam, hogy kísérletbe kezdek. Az aranymazsolából tokaji aszúval és narancslével együtt sikerült ezt a nagyon különleges (legalábbis számunkra) lekvárt összehozni. Nemcsak reggelire briósra, de májpástétomos pirítósra és brie sajtos vajas baguettre kenve is kipróbáltuk már, és mindegyik alkalommal igencsak megállta a helyét. Annyira egyszerű, annyira gyorsan elkészül, és annyira abbahagyhatatlan...
Hozzávalók:
200 g aranymazsola
100 ml frissen facsart narancslé
100 ml Tokaji aszú
Ezt biztos kipróbálom! Nagyon guszta! És szeretem a lekvárokat!:)
VálaszTörlésIsten hozott nálam egyébként! Én is regisztráltam itt.
:) Köszönöm szépen, én is örülök, hogy itt vagy! Remélem találsz majd még olyan kedvedre valót, amit a gyerekek is szívesen kóstolnak meg!
Törlés