ASZALTSZILVÁS ÉDESKENYÉR

Már tudjátok milyen ajándékokat szántok karácsonyra? Nálunk az elmúlt pár évben házi süti vagy keksz is került jó néhány csomagba... Egy biztos, én garantáltan örülnék egy ilyen kis kenyérkének, szívesen majszolnám el a reggeli kávém mellé, miközben Mimivel a Tom és Jerry-t nézem a karácsonyfa mellett... Készítsétek el, csomagoljátok, díszítsétek és kezdődhet az ajándékozás! 





Hozzávalók:
50 g aszalt szilva
1 evőkanál brandy
200 g puha vaj
200 g nádcukor
3 közepes tojás
180 g sütőporos liszt (1 kg liszthez 1 zacskó sütőpor az arány)
fél teáskanál szódabikarbóna
20 g darált mandula
30-35 g dió
50 g magas kakaótartalmú csoki (nálam 70%-os)
1 rúd vanília
4 evőkanál natúr joghurt


Az aszalt szilvát apróra vágjuk és a brandyvel meglocsoljuk. Akár előző nap is elkészíthetjük, és lefedve éjszakára pihenni hagyjuk.

A puha vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a sütőporos lisztet, a szódabikarbónát és a mandulát is.

A diót egy serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk. A pirított diót durvára, a csokit pedig finomra vágjuk. Ezeket is, a vaníliarúd kikapart magjaival, az aszalt szilva darabokkal, valamint a natúr joghurttal a masszához adjuk.

Egy kb 21cm x 11cm-es kenyérformát kivajazunk, sütőpapírral béleljük, majd a tésztát belekanalazzuk és előmelegített sütőben 180 fokon kb 1 óra 15 percet sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük és rácson hűtjük.



Megjegyzések

  1. már megbocsáss,de minek kiVAJAZni(!) a sütőpapír alá?????

    VálaszTörlés
  2. Kedves Tünde! Nagyon köszönjük a megkeresést, már fent vagyunk az oldalotokon :)
    Üdv, M&M

    VálaszTörlés
  3. a középső képed úgy, ahogy van, tökéletes - szeretem az ilyen letisztult képi világot. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éci, köszönöm szépen, jól esett ezt olvasni :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések