CITROMOS MENTA ITAL

Igaz, hogy lassan vége a nyárnak, de sosem késő mentás hűsítőt készíteni. A receptet a Kifőztük magazin augusztusi számában is elolvashatjátok.

Citromos menta ital

Citromos menta ital

Hozzávalók 4 dl-hez:
4 mentaág
2 evőkanál cukorszirup*
1 citrom
1 lime
3 dl ásványvíz
jég


A mentaágakról a leveleket lecsipkedjük és a cukorsziruppal és 1 dl ásványvízzel elturmixoljuk. A citromot és a lime-ot meghámozzuk és a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst, és a mentás keverékhez adjuk. Felengedjük a maradék ásványvízzel és még egyszer átturmixoljuk. Jéggel kínáljuk.

Aki nem szereti darabosan, az átszűrheti az italt.

*A cukorszirup előre elkészíthető. Egy kisebb lábosban 2 dl vízben 20 dkg cukrot kis lángon felolvasztunk, majd üvegbe töltve hűtőben tárolható.

Citromos menta ital

Közben szeretném pótolni egy elmaradásom is, ugyanis júliusban Liebster award díjat kaptam Ágitól, a ...konyhán innen - kerten túl... blog írójától. Nagyon szépen köszönöm ezúton is! A díjazottnak válaszolnia kell arra a négy kérdésre, amit a díj átadója tesz fel neki, majd továbbadni azt 11 másik bloggernek, négy új kérdéssel együtt. Sajnos most nincs alkalmam továbbadni, remélem ez megbocsátható, de szerencsére már nagyon sokan megkapták, izgalmas kérdésekkel.

Íme a válaszok Áginak:
1. Mi a kedvenc nyári alapanyagod? - Paradicsom, egyszerűen mindenbe passzol.
2. Mi a legkedvesebb gyermekkori ételed? - Bableves és csokis palacsinta, mindig együtt jár.
3. Ki az aki a környezetedben legjobban inspirál? - Mimi, mivel mindig meglep valamilyen meghökkentő kéréssel...
4. Melyik ország konyhája áll legközelebb a szívedhez? - Nehéz a válasz: afrikai, angolszász, mediterrán, arab... persze a hazain kívül.

Liebster award díj


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések