SÜTEMÉNYESKÖNYV - KÖNYVBEMUTATÓ

Nagy igazság, hogy szakácskönyvből sosem elég. Az persze egyáltalán nem mindegy, hogy milyenből! Számomra a receptek mellett, nyilvánvalóan, a külcsín is  mérvadó, de szerintem nem vagyok ezzel egyedül. A terjedelmes kívánságlistámról a mai napon szerencsésen lekerült Bereznay Tamás Süteményeskönyve, melynek legfrissebb, második, újradizájnolt és kiegészített kiadása most került a boltokba.

Süteményeskönyv

A Kifőztük magazint képviseltem a sajtótájékoztatón, melynek során a könyvbemutató részeként nemcsak egy kellemes hangulatú, közös túrógombóc-készítésen vehettem részt, de még egy dedikált példány is ütötte a markomat. Juhé! 

Süteményeskönyv

A kötet 2010-es kiadása már elfogyott a könyvesboltok polcairól, ezért már az idei, legropogósabb példányokat találjátok az üzletekben. A Süteményeskönyv mostani kiadása a korábbi könyvben megjelent receptek mellett egy új fejezettel is gazdagodott, így a gesztenye-imádók olyan finomságokkal is találkozhatnak, mint például a gesztenye brulée. A könyv a fő hozzávalók szerint gyűjti fejezetekbe a süteményeket a gyümölcsöstől a csokoládésig. A klasszikus és közkedvelt édességek gyűjteménye ez, az elkészítéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókkal megfűszerezve, így a gyakorlatlanabbak is bátran nekiállhatnak egy-egy desszertnek. És ha már rendelkezünk a működő recepttel, akkor már csak bátorságra van szükségünk, ahogy ezt Tamás az össznépi főzőcskézés keretében kifejtette.

Süteményeskönyv

Gergő és Péter nagy magabiztossággal kezdtek neki a túrógombóc-gyártásnak, és természetesen a díszítésre is komoly gondot fordítottak. Egy kis konyhai "sebesülés" következtében csak külső szemlélőként és lelki támaszként tudtam mellettük állni, de szerencsére kárpótlásként plusz kóstolót is készítettek. 

Süteményeskönyv

A vállalkozó kedvű résztvevők szorgosan dolgoztak és főzték a gombócokat Tamás utasításai szerint, amik egy közös asztalra kerültek végül. Már átlapoztam a könyvet és tudom is, hogy mit próbálok ki elsőnek. Természetesen a túrógombócnak fogok nekiállni, mivel a fiúk által készített gombócok olyan finomra sikerültek, annyira jó állagúak lettek, hogy ezt Miminek is fel kell tálalnom itthon.

Süteményeskönyv

Helyszín: Metro Gasztroakadémia - Budaörs

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések