KRÉTAI SALÁTA
Szeretem az egyszerű ételeket. Különösen nyáron, amikor olyan nehezen indulok be a kertből a konyhába és tényleg szeretném leredukálni a vacsorakészítés idejét. Minél kevesebb időt bent, viszont annál több időt kint tölteni a szabadban! -ez a mottóm. Egy könnyed zöld saláta (Megjelent: Kifőztük - június) pár hozzávalóval viszont szupergyorsan elkészül. Némi minőségi kenyérféle és egy pohár friss, gyümölcsös rozé társaságában pedig ráérősen elücsöröghetünk a langyos nyári estében... A fűszereket most is a Fűszerésztől szereztem be...
Hozzávalók személyenként:
1 szívsaláta
6 dkg puha kecskesajt
1 marék dió
az öntethez:
4 teáskanál szőlőmagolaj
1 teáskanál frissen facsart citromlé
tengeri só
frissen őrölt tarka bors
1 teáskanál krétai vad fűszerkeverék
A salátát alaposan megmossuk és lecsepegtetjük. Eltávolítjuk a vastagabb, torzsás részt, és a leveleket felvágjuk. Rámorzsoljuk a puha sajtot. A diót száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk, ezt is rászórjuk.
Az öntet hozzávalóit összekeverjük, és a salátára öntjük. Azonnal tálaljuk.
1 szívsaláta
6 dkg puha kecskesajt
1 marék dió
az öntethez:
4 teáskanál szőlőmagolaj
1 teáskanál frissen facsart citromlé
tengeri só
frissen őrölt tarka bors
1 teáskanál krétai vad fűszerkeverék
A salátát alaposan megmossuk és lecsepegtetjük. Eltávolítjuk a vastagabb, torzsás részt, és a leveleket felvágjuk. Rámorzsoljuk a puha sajtot. A diót száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk, ezt is rászórjuk.
Az öntet hozzávalóit összekeverjük, és a salátára öntjük. Azonnal tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése