TONHALAS VAJBABKRÉM
Amikor már unalmas a szalámi-felvágott vacsora, akkor vetem be a különböző krémeket és mártogatósokat. Ha bab- és tonhalkonzervet tartunk otthon a kamraszekrényben (én mindig), akkor a következő kencéhez komolyabb előkészületre sincs szükség. Pillanatok alatt tápláló és finom kencét (Kifőztük - október) készíthetünk belőle. A maradék másnap az iskolai uzsonnás dobozban is landolhat, már ha van maradék...
Hozzávalók
10 dkg konzervtonhal lecsepegtetve
24 dkg konzervvajbab lecsepegtetve
5 dkg natúr krémsajt
5 nagy bazsalikomlevél
2-3 teáskanál frissen facsart citromlé
tengeri só
frissen őrölt tarka bors
a tetejére:
olívaolaj
a tálaláshoz:
pita vagy pirítós
Az összes hozzávalót összeturmixoljuk, a krémet behűtjük. Tálaláskor olívaolajjal locsoljuk meg a tetejét, és pitát vagy pirítóst kínálunk mellé.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése