KONFITÁLT PARADICSOM

Ha valami igazán nyáriasra vágyom, akkor sütök egy nagy tepsi paradicsomot (Kifőztük - július). Miután kihűlt egyszerűen csak üvegbe töltöm és a hűtőbe teszem. Egész héten esszük különböző formában: kecskesjatos vagy avokádós pirítóssal, tészta feltétnek, húsok mellé köretnek vagy buddha tál összetevőjeként is remek. A sült paradicsomos olajat legjobb egy darab ciabattával kitunkolni! Leginkább ilyenkor, valódi napérlelte, édes paradicsomból érdemes megcsinálni, így a legfinomabb...


Hozzávalók
3/4 kg piros koktélparadicsom
4 nagy gerezd fokhagyma szeletelve
tengeri só
frissen őrölt tarka bors
szárított oregánó
2–3 teáskanál olívaolaj


Egy nagy tálban összekeverjük az összes hozzávalót, majd egy alufóliával bélelt tepsibe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük, közben 10 percenként lazán átmozgatjuk. Jól záródó, csatos befőttes üvegbe töltjük a paradicsomot a levével együtt, hűtőben tároljuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések