FRANCIA MOGYORÓKRÉMES - PILLECUKROS BUNDÁS KENYÉR

A mogyorókrémmel és pillecukorral töltött francia vajas bundás kenyérre nem mondhatnám, hogy az egészséges lenne a legjobb szó. Nem is eszünk minden nap ilyet! De képzeljünk el egy hűvös, őszi szombat reggelt, a hosszú, fárasztó hét után (feltételezve, hogy nincs a gyereknek úszóversenye és nem kell már hajnalban teljes versenyszettben felsorakozni az uszodában). Ébredés után még van idő picit lustálkodni, aztán ráérősen, kényelmesen megreggelizni, mert megérdemeljük. Végre nem kell rohanni, lelassulhatunk kicsit. Nálunk a habos cappuccino elmaradhatatlan része az ilyen szombatoknak. S hozzá természetesen a friss, még langyos, őrületesen kakaós csiga, vagy egy kiadós angol reggeli, esetleg egy kis felturbózott francia bundás kenyér  kalácsból készítve (megjelent: Kifőztük - október). Azokon a bizonyos szombatokon tehát nem az számít, hogy mennyi kalóriát vagy szénhidrátot pakolunk a tányérunkra. Kell ilyen is, egy igazi kis boldogsághormon löket...


Hozzávalók 3 kisebb szendvicshez
1 kisebb fonott kalács
6 evőkanál mogyorókrém
minipillecukor
1 tojás
2 evőkanál tej
2 teáskanál porcukor
1/3 teáskanál őrölt Bourbon vanília
2 evőkanál vaj
a tetejére:
porcukor


A kalácsot felszeleteljük, a szeleteket kettesével párba állítjuk. Az egyiket megkenjük mogyorókrémmel, szorosan megrakjuk pillecukorral. A másikat is megkenjük mogyorókrémmel, és összetapasztjuk a szeleteket. A tojást a tejjel felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliát. A szendvicseket alaposan beleforgatjuk a tojásos tejbe, majd a felhevített vajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve, melegen tálaljuk.


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések