NYÁRVÉGI BULGURSALÁTA

Igen, ezt a nevet adtam ennek a salátának... még a nyár végén... Mostanra azonban egy szempillantás alatt tűntek el a nyári nap utolsó langyos sugarai is, így sügősen fel kellett tennem ezt a bulguros receptet (megjelent Kifőztük - augusztus). Kánikulában, mikor nem akarom bekapcsolni a sütőt, könnyű ebédnek készítem, de hűvösebb időben egy szelet sült csirkemellel például komplett főfogásként fogyasztjuk. Lehet persze házi pesztót is csinálni hozzá, vitathatatlanul az a legfinomabb, de időtakarékosabb, ha üvegeset használunk. A görög kalamata olívabogyóból viszont nem engedek...


Hozzávalók 2 kisebb adaghoz
15 dkg bulgur
2 dl forró zöldségleves
10 teáskanál zöld pesztó
2 teáskanál olívaolaj
7,5 dkg feta sajt
10 olívabogyó
6 koktélparadicsom
frissen őrölt tarka bors
1 kisebb csokor bazsalikom


A bulgurt átöblítjük, nagyobb tálba öntjük. Rálocsoljuk a levest, és alufóliával lefedve kb. 30 percet pihentetjük. Miután felszívta a folyadékot és megpuhult, villával fellazítjuk, úgy, mint amikor kuszkuszt készítünk. Ha maradt még alatta leves, szűrőben lecsepegtetjük.

A pesztót elkeverjük először az olajjal, majd a bulgurral. A fetát felkockázzuk, a paradicsomot negyedeljük, és az olívabogyóval együtt a bulgurhoz forgatjuk. Ízesítjük borssal, és a csíkokra vágott bazsalikommal elvegyítve tálaljuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések