ÁZSIAI WOKOS SERTÉS ZÖLDSÉGEKKEL

Ez az étel (megjelent: Kifőztük 2021 - július) rendkívül gyorsan készül el a wokban, ezért nagyon fontos, hogy minden hozzávaló elő legyen készítve. A felaprított zöldségek mellett a fűszerek és szószok is legyenek kéznél. A lentieken kívül minden egyéb maradék zöldséget is hozzávághatunk, pl. pár szál megmaradt spárgát, cukorborsót, bébi kukoricát, egy darab káposztát, stb. Színpompás, fűszeres és a hűtőben pár napot klasszul elvan bedobozolva. A gyerekem szereti pálcikával enni, de szerintem villával fogyasztva sem okoz csalódást...


Hozzávalók
40 dkg sertésszűz
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál szezámolaj
5 szál sárgarépa, felkarikázva
1 lilahagyma, vékonyra felszeletelve
2 szál újhagyma, felkarikázva
1 póréhagyma, felkarikázva
1 brokkoli, kis rózsákra szedve
30 dkg gomba, felszeletelve
4 teáskanál nasi goreng fűszerkeverék
1 teáskanál fokhagymapor
frissen őrölt tarka bors
1 tekerés édes chili
5 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál halszósz
1-2 evőkanál kukoricakeményítő
egy kis csokor friss korianderzöld vagy szárított koriander
fél citrom leve
kevés só (csak a főzés végén, ha szükséges, mert a szójaszósz sós!)

a tálaláshoz:
párolt rizs
újhagyma szeletek
szezámmag


A disznóhúst egy centiméteres szeletekre vágjuk, majd az olívaolaj és szezámolaj keverékén félig átsütjük és kiszedjük. A megmaradt olajon megdinszteljük az előkészített hagymákat, hozzáadjuk a répát, a brokkolit, majd a gombát. Fűszerezzük, és amikor félig megpuhultak a zöldségek, a húst is visszatesszük a wokba. Ízesítjük a szószokkal. A keményítőt elkeverjük 2 evőkanál hideg vízzel és a keverékre öntjük. Amikor összesült, meglocsoljuk citrommal és megszórjuk friss korianderzölddel. Ha még szaftosabbra szeretnénk, kevés vizet adhatunk hozzá (kb. 1 dl-t). 

Párolt rizzsel tálaljuk, újhagyma szeletekkel és szezámmaggal díszíthetjük.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések