2013. okt. 22.

DIÓS DATOLYÁS SZELET

Még munkás hétköznapokon is összedobható ez a brownie - szerűség, olyan egyszerű... de tényleg! Legfeljebb a mosogatást átpasszoljuk másnapra - én legalábbis ezt tettem... Ha a datolya aprítását és előpuhítását letudtuk, a munka oroszlánrészével végeztünk is. Ezt követően lényegében mindent csak össze kell keverni. A diós datolyás szelet receptjét a Kifőztük magazin októberi számában is elolvashatjátok.


Diós datolyás szelet



Hozzávalók:
250 g magozott datolya
1 teáskanál szódabikarbóna
200 ml forró víz
125 g puha vaj
200 g nádcukor
2 tojás
100 g liszt
1/2 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1/2 mokkáskanál vanília kivonat
100 g dió durvára vágva
50 g magas kakaótartalmú csokoládé apróra vágva vagy darálva (nálam 70%-os)


A magozott datolyát apróra vágom, meghintem a szódabikarbónával, leöntöm a forró vízzel és 15 percig állni hagyom. Negyed óra után leszűröm.

Közben a puha vajat habosra keverem a cukorral és a tojásokkal. Hozzáadom a lisztet, fűszert és a vaníliát. Utolsó lépésben keverem bele a leszűrt datolyát, a durvára vágott diót és a csokoládét.

A masszát egy 20 cm x 30 cm -es kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.

Vanília fagyi erősen ajánlott mellé.


Diós datolyás szelet


2 megjegyzés: