2014. márc. 4.

PARADICSOMOS VÖRÖSLENCSE LEVES

Rendhagyó módon ismét leves következik... de hát ha még csak most hagytuk magunk után a telet! A vöröslencséről bőven találni irodalmat az interneten. Amellett, hogy egészséges, nagyon finom is. Nálunk most levesbe került, méghozzá egy paradicsomos verzióban. Áztatni nem kell, és így is gyorsan megpuhul. Mimi simán bevágott egy tányérral, úgyhogy ez azért jelent valamit...

Paradicsomos vöröslencselves


Hozzávalók:
kevés olívaolaj
1 vöröshagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
3-4 közepes répa, felkarikázva
2-3 szem kisebb krumpli, kis kockákra vágva
kb 2 l húsleves
1/2 kg vöröslencse, (átmosva, de áztatni nem kell)
tengeri só
őrölt tarka bors
kevés oregánó
egy marék friss bazsalikom
1 tk ételízesítő (lehetőleg adalékmentes)
néhány szem paradicsom
egy löttyintésnyi házi paradicsomlé
1 kis doboz sűrített paradicsom
2 löttyintésnyi balzsamecet
egy darab kolbász, karikára vágva
tálaláskor tejföl a tetejére (opcionális)


A hagymákat kevés olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a répát, valamivel később pedig a krumplit is. Felengedjük a húslevessel és bőven fűszerezzük. Amikor a zöldségek félig átpuhultak, a megmosott lencsét is belekeverjük.

A paradicsomot, a különböző paradicsomleveket és sűrítményeket is az összes többi hozzávalóval a leveshez adjuk és az egészet összefőzzük.

Paradicsomos vöröslencselves


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése