2013. jan. 13.

PARADICSOMLEKVÁR

Még a nyáron ügyeskedtük. Nem csak kenyérre kenve finom, de melegszendvics krémnek, pizzaszószként, illetve tésztaszósz alapnak is használjuk.
Flat-cat receptjét követtem.


Paradicsomlekvár



Hozzávalók:
40 dkg friss paradicsom
10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
8-10 bazsalikomlevél
4 ek balzsamecet
1 mokkáskanál só
fissen őrölt fekete bors


 
A paradicsomot, az aszalt paradicsomot és a hagymákat apróra vágom és kis lángon elkezdem főzni.
Hozzáadom a balzsamecetet, sót, borsot. Amikor átfő és szépen besűrűsödik, beledobom a bazsalikomot, áttumixolom és még néhány percet forralom. Majd előzőleg sterilizált üvegekbe töltöm, jól lezárom. Egy nagyobb fazékba állítom a lekvárokat, nyakig felöntöm vízzel és kb 10-15 percig forralom. Lassan hagyom kihűlni.
 
 
Paradicsomlekvár
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése