SZALONNÁS GNOCCHI
Újabb nyertes ebéd: a "gokki"...nemcsak Miminek!
Szalonnás gnocchi |
Hozzávalók:
500 g gnocchi
100 g bacon
2 dl tejszín
parmezán
bors
Lobogó, enyhén sós vízben 3 perc alatt kifőzöm a gnocchit. Akkor jók a gombócok, amikor feljönnek a víz felszínére.
Amíg a gnocchi fő, van időm elkészíteni a szószt. A bacont felkockázom és a legnagyobb serpenyőmben kissé lesütöm. Ráöntöm a tejszínt, kevés parmezánt reszelek hozzá és tekerek rá egy kis borsot is (sózni nem kell). Két perc múlva már kissé sűrűsödik a sajtmártás.
Amint a tészta készen van, leszűröm és már dobom is a szószba. Óvatosan elkeverem, hogy a tejszínes mártás mindenhol érje őket és nem több, mint néhány másodpercet hagyom rottyanni. Tálaláskor általában még reszelünk rá egy kis parmezánt.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése