2014. aug. 15.

GRILLEZETT PARADICSOMOS KUSZKUSZSALÁTA

Aki valóban egyszerű és gyors ebédre vágyik, az a kuszkusznál keresve sem találhat jobbat. Maga a kuszkusz eléggé semleges, bár Mimi üresen is bekanalazza, ezért a feltét adja meg igazán az ízét. A következő recept még a Kifőztük magazin augusztusi számába készült, de nem szezon függő. Mostanában besűrűsödtek a dolgaink, ezért a kuszkusz gyakrabban van terítéken nálunk, akár így, akár más, pl. sült zöldséges-csirkés variációban, ám ezt egyikünk sem bánja...

Grillezett paradicsomos kuszkuszsaláta fetamorzsával

Hozzávalók 2 személyre:
2 fürt érett koktélparadicsom (kb 25 dkg )
kevés olívaolaj
12 dkg kuszkusz
1,2 dl forró húsleves
kb 3 dkg feta

Az öntethez:
1/2 dl olívaolaj
pár csepp friss citromlé
1/2 gerezd áttört fokhagyma
őrölt tarkabors
bazsalikom


A koktélparadicsomot kevés olívaolajjal meglocsoljuk és grillezzük (sütőben 240 fokon kb 25-30 perc alatt, vagy serpenyőben, és nyár lévén akár kerti grillen is). A kuszkuszt tálba szórjuk és a levessel leöntjük. Összekeverjük és lefedve 5 percre félretesszük. Az öntethez minden hozzávalót elkeverünk.


Tálalás előtt a kuszkuszt villával fellazítjuk, összekeverjük az öntettel, mellétesszük a sült paradicsomot és megszórjuk az elmorzsolt fetával.

Grillezett paradicsomos kuszkuszsaláta fetamorzsával

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése