2014. szept. 28.

ZÖLDOLÍVABOGYÓ - KRÉM

Sokszor kóstoltam, illetve vettem is már olívabogyó krémet, hol jobbat, hol pedig sajnos kevésbé jót. Éppen ezért szerintem nagyon is megéri kísérletezni vele otthon, mert nem vesz igénybe sok időt, és teljesen a saját ízlésünkre szabhatjuk.... Mi szívesen kenegetjük baguett karikákra, mellé pedig jól csúszik egy pohárka bor. A recept megjelent a Kifőztük szeptemberi számában is.

Zöldolívabogyó-krém

Zöldolívabogyó-krém

Hozzávalók:
20 dkg magozott zöld olívabogyó
1 gerezd fokhagyma
egy csipet tengeri só
frissen őrölt tarkabors
3 teáskanál szardella paszta
1 teáskanál extra szűz olívaolaj
5 közepes bazsalikomlevél
1 teáskanál frissen facsart citromlé
1/2 teáskanál reszelt citromhéj (ha lehet kezeletlen héjú)


Az összes hozzávalót aprító- vagy turmixgép segítségével krémes állagúvá dolgozzuk. Előételként bagettre vagy pirítósra kenhetjük. Hűtőben tároljuk.

Zöldolívabogyó-krém

2 megjegyzés:

  1. Nagyon fincsi kell hogy legyen. Az olivabogyot nagyon szeretjuk,,meg a szardellat is..csak paszta alakjaban itt nem lattam a boltban..vagy a szuper ban..
    puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eni, nyugodtan használj hozzá szardellafilét, csak zúzd össze!

      Törlés